Tapio
Sisältöhaku

20.02.12

Tapion uusi ilme kuvaa biotalouden kehittämisen kärkeä


Metsätalouden kehittämiskeskus Tapio on uudistanut yritysilmeensä. Uusi ilme heijastaa uudistumista metsiin perustuvan biotalouden kehittämiskärjeksi. Tapion ydinosaamisena säilyy edelleen metsä, ja Tapio palvelee aiempaa laajemmin niin yrityksiä, metsänomistajia, kestävän kehityksen edistämisorganisaatioita kuin ministeriöitäkin.

Tapio on maa- ja metsätalousministeriön metsäalan edistämisorganisaatioiden muutoksen yhteydessä uudistanut toimintansa kuluvan vuoden alusta niin, että toiminta on jatkossa pääosin asiakasrahoitteista. Vielä vuonna 2011 valtion budjetista rahoitettavat, niin kutsutut tulossopimuspalvelut kattoivat noin puolet liikevaihdosta. Myös Tapion organisaatio uudistui vuoden alusta ja palvelut tuotetaan viidessä liiketoimintayksikössä, jotka ovat Biotalouden kehittäminen, Metsänhoito ja bioenergia, Ympäristö ja ekosysteemipalvelut, Talous ja politiikka sekä Metsätieto.

- Tapion asema osana välillistä valtionhallintoa ei vielä muuttunut, vaikka käytännössä toimintamme muuttuikin vuoden vaihteessa markkinaehtoiseksi. Viimeistään vuoden 2015 alussa Tapiosta on kuitenkin tarkoitus muodostaa valtion omistama yhtiö. Toimintamme arvopohja on edelleen sekä asiakkaiden menestyksessä että toiminnan kestävyydessä ja kannattavuudessa. Ytimenä on suomalaisen metsä- ja biotalousalan menestyksen ja kilpailukyvyn tukeminen, kertoo Tapion johtaja Ritva Toivonen.

Ilmeen ovat suunnitelleet Elina Järvinen, Tomi Tallqvist ja Milla Vaahtera Musta Designista.

- Halusimme uuden ilmeemme viestivän Tapiosta omien asiakkaidemme menestyksestä välittävänä, ratkaisukeskeisenä ja vastuullisena, suomalaisena toimijana. Säilytimme tunnuksessa kuusen, joka on muodossa tai toisessa ollut osa ilmettämme aina Tapion syntyajoista 1900-luvun alussa, kertoo markkinointipäällikkö Tarja Ollas.

Uusi yritystunnus on ladattavissa osoitteesta www.tapio.fi/logot_ja_kuvat. Tapion verkkosivujen ilmeen ja rakenteen uudistaminen on käynnistynyt ja se valmistuu kevään aikana.

Lisätietoja: Tarja Ollas, markkinointipäällikkö, puh. 040 8356473.

Metsätalouden kehittämiskeskus Tapio on osaavin kumppani metsiin perustuvassa biotaloudessa. Rakennamme tuloja ja hyvinvointia tuottavaa toimintaa Suomessa ja kansainvälisesti. Tapio tarjoaa parhaita käytäntöjä metsän- ja luonnonhoitoon, metsätietojen hallintaan sekä asiantuntemusta metsiin perustuvan biotalouspolitiikan ja sen rakenteiden kehittämiseen. Liikevaihtotavoite vuonna 2012 on 10 miljoonaa euroa. Tapio työllistää noin 70 henkilöä, joista 10 toimii siemenkeskuksessa. Metsäkustannus Oy on Tapion tytäryhtiö.

Lehdistötiedotteet:

28.04.15
Tapio Oy pyytää vastaamaan yleiskaavoituksen kehittämisen kyselyyn
20.04.15
Tuhannet suorittaneet Metsäalan luonnonhoitokortin
26.01.15
Tapion kultainen metsämerkki Juha Marttilalle merkittävistä ansioista metsäbiotalouden edistämisessä
02.01.15
Metsätalouden kehittämiskeskus Tapiosta Tapio Oy
25.11.14
Hämeen metsäluonto sai uusia hoitajia METSO-ohjelman verkostossa

Tilaa RSS-Syöte Tilaa RSS-syöte
Jaa |